Economia britanică „urmează să crească în cel mai rapid ritm înregistrat”

0

Economia britanică urmează să crească în cel mai rapid ritm înregistrat anul acesta, au prezis experții. EY Item Club și-a actualizat prognoza de creștere în 2021 de la 5% la 6,8%, ceea ce ar marca cea mai rapidă rată înregistrată din 1973.

Consilierul șef economic Howard Archer a declarat că economia „s-a dovedit a fi mai rezistentă decât părea posibil”.

Lansarea vaccinului și restricțiile relaxate au ajutat la recuperare, a spus acesta. PIB-ul Marii Britanii, care măsoară întreaga activitate a companiilor, guvernelor și persoanelor fizice din economie, a scăzut cu un record de 9,9% anul trecut, deoarece restricțiile asupra coronavirusului au atins rezultatul, potrivit Office for National Statistics.

Dar EY se așteaptă ca economia britanică să revină la dimensiunea sa pre-pandemică în al doilea trimestru al anului 2022 – cu trei luni mai devreme decât se prognozase anterior. Economiștii de la Item Club și-au revizuit și previziunile de șomaj.

Se așteaptă acum ca rata să ajungă la 5,8% spre sfârșitul acestui an, în scădere față de 7% prevăzută în ianuarie. Dl Archer a spus că ultima prognoză sugerează că economia va „ieși din pandemie cu „cicatrici ”mult mai puține pe termen lung decât se preconiza inițial și pare pregătită pentru o recuperare puternică în restul anului și nu numai”.

El a adăugat: „Deși restricțiile au provocat perturbări, lecțiile învățate în ultimele 12 luni au…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.