Echipamente de protecție pentru hobby-ul tău

0

Nimic nu se compară cu orele petrecute făcând ce ne pasionează mai tare. După zile de muncă, stres și alergătură, vine vremea noastră: a celor dedicați hobby-urilor lor. Indiferent că vorbim despre pasiuni artistice, matematice sau fizice, un lucru este cert – avem nevoie de un moment de relaxare, de stare de flux.

Și înainte de a auzi clasicul răspuns, „n-am eu timp de așa ceva”, hai să înțelegem mai întâi ce presupune un hobby.

Dex îl definește ca fiind o „ocupație favorită a cuiva în afara profesiunii” sau „îndeletnicire plăcută, în afara preocupărilor profesionale, exercitată în timpul liber”.

Prin urmare – când a fost ultima dată când ai făcut ceva cu plăcere, în timpul tău liber, fără să fii plătit pentru asta? Ei bine, e posibil ca acel lucru să fie hobby-ul tău. Sau, desigur, e posibil să fi fost doar un drum până la stomatolog. Nu chiar totul este un hobby.

Aici, la Dalgeco, suntem pasionați de activități care implică, în general, un echipament de protecție. De la bricolaj la construcții și vopsitorie. Practic, orice ne permite să ne folosim mintea și corpul pentru a produce ceva pe cont propriu. Ne motivează, desigur, și faptul că la final avem casa/mașina/viața mai performantă și eficientizată decât înainte. Sau cel puțin reparată.

Totuși, datorită entuziasmului cu care abordăm hobby-urile, e foarte ușor să uităm ceva esențial: pot deveni periculoase. Este important să fim pregătiți mereu cu un echipament de protecție, pentru a ne asigura că putem continua activitatea mult timp de acum încolo.

Inspecția Muncii, în raportul „Accidente de muncă înregistrate în anul 2018”, identifică un număr de 5212 oameni accidentați la locul de muncă. E lesne de înțeles că dacă riscul este atât de des întâmpinat în rândul profesioniștilor, în activități din viața personală, lucrurile pot deveni mai grave. Munca ce implică activitate fizică intensă și, mai ales, mașinării, trebuie tratată cu maximă seriozitate.

Unul dintre primele accesorii pe care le recomandam întotdeauna pasionaților care caută să se protejeze: o pereche bună de bocanci de protecție. Pare destul de banal, însă este adesea ignorat. Picioarele sunt cele peste care se scapă cel mai frecvent greutăți mari, cu care putem călca aiurea pe obiecte ascuțite sau care se pot lovi de muchii și alte obstacole.

O pereche corectă de bocanci de protecție reprezintă baza pentru un echipament de protecție complet. Bocancii sunt absolut necesari pentru oricine vrea să se simtă confortabil și sigur atunci când își vede de hobby-urile lui.

În egală măsură este importantă și o pereche de ochelari de protecție. Nu cred că mai este nevoie să argumentăm – ochii joacă un rol important în viața de zi cu zi. În plus, reprezintă o zonă extrem de sensibilă a corpului – chiar și o particulă de rumeguș sau metal poate produce pagube ireversibile.

Desigur, există numeroase accesorii de protecție care trebuie folosite, în funcție de natura activității pe care o întreprinzi. Ca să vezi o listă completă ale loc, click aici. Cu toate astea, considerăm că cel puțin o pereche de bocanci de protecție și una de ochelari de protecție sunt absolut necesare pentru început, indiferent de aria de desfășurare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.