Echipa companiei ByteDance va dezvolta cipuri cu inteligență artificială deoarece China vrea să devină independentă tehnologic

0

Proprietarul chinez al TikTok, ByteDance, își propune să dezvolte semiconductori, conform postărilor companiei și a unei surse familiare cu situația.

Planul este încă într-un stadiu incipient, iar compania se concentrează pe cipurile Arm bazate pe server, a declarat sursa pentru Reuters.

ByteDance, cu sediul la Beijing, a postat o multitudine de reclame legate de semiconductori pe site-ul său oficial, cu sediul principal la Beijing și Shanghai.

Compania a înființat o echipă pentru a explora dezvoltarea cipurilor cu inteligență artificială, a declarat ByteDance pentru revista de afaceri chineză Caijing.

ByteDance nu a oferit comentarii în exclusivitate când a fost contactat de Reuters.

Giganții tehnologiei chineze își intensifică eforturile de a-și proiecta propriile cipuri într-un semn al ambiției Chinei de a-și reduce dependența de producătorii străini precum Qualcomm Inc și Nvidia Corp.

Sancțiunile SUA impuse producătorului de hardware Huawei Technologies Co. Ltd au împiedicat gigantul chinez de telecomunicații să achiziționeze componente, inclusiv semiconductori, stopându-și activitatea pentru smartphone-uri.

China este cel mai mare cumpărător de semiconductori din lume, dar capacitatea sa de a produce cipuri pe plan intern rămâne în urmă față de Statele Unite, Japonia și Coreea de Sud.

Potrivit firmei de cercetare ICInsights, din cele 143 miliarde de dolari obținute în urma vânzărilor de cipuri în China în…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.