E.ON a instalat o centrală electrică fotovoltaică pentru Wetterbest Prahova

0

Compania E.ON Energie România şi Wetterbest, unul dintre principalii producători de sisteme pentru acoperişuri, au finalizat un proiect în valoare de peste 245.000 de euro prin care a fost făcută o centrală electrică fotovoltaică care asigură energie verde companiei prahovene, conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES.

Terminată în mai puţin de o lună de zile de la demararea lucrărilor, instalaţia solară fotovoltaică generează 269,78 MWh, asigurând o reducere cu până la 33,09% a energiei consumate din reţea.

„Fiecare nou parteneriat pentru sisteme de generare a energiei fotovoltaice reprezintă încă un pas pe drumul decarbonizării economiei. Ne bucurăm să mergem împreună cu parteneri precum Wetterbest pe drumul către un viitor mai verde şi sustenabil”, informează Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.

„Am ales E.ON pentru profesionalismul şi experienţa lor în construcţia centralelor fotovoltaice. Prin acest proiect, ne dorim să continuăm obiectivele de sustenabilitate ale Grupului nostru şi să participăm la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, în cadrul fabricii. Acesta este doar un prim pas în scăderea amprentei de carbon a companiei, urmând să dezvoltăm alte programe de susţinere al acestui obiectiv, în viitor”, a declarat Marian Pirvu, director general Wetterbest.

Aşadar, centrala electrică fotovoltaică are o putere instalată de 221,76 kWp şi cuprinde 792 de panouri fotovoltaice…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.