Delta Dunarii asteapta peste 60.000 de turisti

0

In Delta Dunarii sunt asteptati sa ajunga peste 60.000 de turisti, adusi de navele de croaziera din Germania, Austria si Franta. In dorinta lor de a reintegra Ucraina in aceste rute ale vaselor fluviale de croaziera, autoritatile ucrainiene doresc sa extinda colaborarea cu Romania si Bulgaria, tari care au, in ultimii ani, rezultate din ce in ca mai bune in atragerea acestui tip de turisti.

„Acestia sunt turistii educati, persoane care inteleg specificul Deltei Dunarii si ce presupune un turism lent, un turism de vizitare, bazat pe traditii, multiculturalism, gastronomie locala, in stransa legatura cu biodiversitatea Deltei Dunarii. Avand in vedere unicitatea Deltei Dunarii si cererea in crestere pentru acest produs turistic, noi consideram oportuna dezvoltarea unui program de activitati pentru atragerea companiilor de croaziera si, implicit, dezvoltarea transportului fluvial de pasageri in delta ucraineana a Dunarii. In vederea extinderii circuitelor, catre partea ucraineana, putem gasi impreuna cateva atractii principale pe care sa le prezentam, ca oferta comuna, agentiilor de turism si organizatorilor de croaziere, astfel incat toate partile implicate sa aiba de castigat“, a declarat Catalin Tibuleac, presedintele Asociatiei de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii.

Colaborarea transfrontaliera este absolut necesara pentru „interconectarea Regiunii Dunarii, protejarea mediului, cresterea prosperitatii si consolidarea Regiunii Dunarii, precum si pentru…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.