Deficitul de cipuri este accentuat, în timp ce producătorii auto se pregătesc să raporteze scăderea profitului

0

În timp ce, cei mai mari producători de automobile din Japonia raportează faptul că analiștii se așteaptă să fie câștiguri deprimate săptămâna aceasta, investitorii care caută indicii de tranzacționare vor fi acordați oricărei evaluări a impactului viitor al unei lipse globale de cipuri care a forțat o reducere a producției.

Producătorii auto din întreaga lume au fost nevoiți să ajusteze sau să suspende producția în ultimele luni, deoarece factori, inclusiv creșterea cererii de dispozitive electronice plus sancțiunile SUA împotriva firmelor de tehnologie chineze au dus la o lipsă de semiconductori.

Întreruperile din Texas, unde au fabrici un număr de producători de cipuri și un incendiu la fabrica de cipuri Renesas Electronics Corp (6723.T) din Japonia, au exacerbat criza de aprovizionare.

„Marea întrebare va fi în ce măsură producătorii de automobile reduc previziunile de câștiguri din cauza încetinirii producției și, în consecință, a vânzărilor mai mici”, a declarat analistul Julie Boote de la Pelham Smithers Associates.

„Ceea ce ar trebui să fie un an de recuperare puternic (post-pandemic) ar putea fi oarecum diminuat de situația dificilă a aprovizionării”.

Cu toate acestea, aprovizionarea mai greoaie, dar cererea auto robustă crește prețurile vehiculelor, în special în Statele Unite, oferind un prilej pentru câștigurile producătorilor de automobile, au spus analiștii.

Pentru anul încheiat la 31…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.