Debutul campionatului off-road Extreme E, amânat din martie pentru aprilie

0

Din cauza pandemiei de coronavirus, noul campionat off-road Extreme E, rezervat maşinilor în întregime electrice, va debuta în luna aprilie, în loc de luna martie, transmite Reuters.

Fondatorul şi preşedintele Formulei E, spaniolul Alejandro Agag a precizat pentru Reuters că prima cursă a anului, Wadi Rum din Arabia Saudită, va fi reprogramată pentru 3 şi 4 aprilie, în loc de 20 şi 21 martie, pentru a se evita suprapunerea cu Formula 1, care avea cursa inaugurală programată în Australia pe 21 martie, dar care a fost amânată miercuri pentru luna noiembrie. Sezonul de Formula 1 va debuta acum în Bahrain pe 28 martie.

”Suntem foarte optimişti că vom păstra noua dată, 99% siguri, dar niciodată să nu spui niciodată în contextul COVID-19. Faptul că Raliul Dakar are loc în Arabia Saudită ne-a dat multă încredere”, a declarat Agag.

Cât despre cea mai dură cursă din lume, Raliul raid Dakar,  care se desfăşoară în întregime în Arabia Saudită şi se încheia vineri, după ce organizatorii au efectuat repetate teste anti-COVID-19, au impus desfăşurarea activităţilor în ”bule” sigure.

În acest sens, Agag a spus că Extreme E va copia acest model şi că vor exista trei zile de carantină înainte de startul competiţiei: ”Sperăm că până în aprilie lucrurile vor arăta mai bine, dar se spune asta de luni de zile şi nu mai scăpăm de acest virus”.

Pentru această ediţie, la startul Extreme E se vor alinia echipe înscrise de…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.