De ce să alegi o vacanță în Republica Dominicană

0

Republica Dominicană este o țară insulară situată în America de Nord, în nordul Mării Caraibilor. Adorată de turiști ca destinație de plajă, Republica Dominicană își surprinde oaspeții cu recife de corali, cascade, insule, jungle, trasee montane. 

 

Flora și fauna dominicană

Această țară tropicală se distinge și prin fauna și flora bogate, cu 8000 de plante, dintre care 1800 sunt unice pe planetă. Aici se pot vedea pești strălucitori, creveți, lobi, crabi, balena cu cocoașă, țestoase, delfini și 250 de specii de păsări.

 

Activități turistice

În ținutul dominican, turiștii din întreaga lume pot testa adrenalina prin scuba diving, ski pe apă, snorkeling, windsurfing, drumeții, navigarea la bordul catamaranelor, golf și evident, plajă. Te-ai plictisit de plajă? Completează-ți vacanța cu expediții de safari sau parasailing deasupra apelor turcoaz din Punta Cana.

 

Gastronomia dominicană

Bucatele tradiționale sunt puiul fript (pollo asado) sau carnea de porc prăjită (cerdo asado), servite cu orez sau fasole. Alte preparate populare din care să alegi mai sunt: homar fiert, raci, creveți la grătar, fructe de mare, pâine din manioc. 

Pentru micul dejun poți încerca așa-zisul Mangu, un piure de banane, cu ulei de măsline sau amestecat cu brânză. Nu uita de carnea de capră (chivo), marinată în rom, prăjită sau condimentată. 

Una dintre cele mai iubite zone turistice este Punta Cana, cunoscută pentru plajele…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.