De ce e important sportul, indiferent de carieră?

0

Este dovedit științific faptul că persoanele care fac sport în mod regulat beneficiază de o creștere a stării de bine și o scădere a stărilor de anxietate. De aceea, astăzi vom discuta despre ce efecte are sportul asupra sistemului nostru nervos, cum ne influențează el organismul din punct de vedere chimic și ce putem învăța de la unele dintre celebritățile care fac sport în mod regulat.

>Unul dintre cele mai importante beneficii ale sportului regulat este reprezentat de o creștere a încrederii de sine. Atunci când cineva face sport, corpul începe să secrete o serie de substanțe chimice în organism, numite endorfine. Acești hormoni interacționează cu receptorii din creier, fapt ce reduce modul cum putem percepe durerea. Endorfinele mai declanșează și un sentiment plăcut în organism, similar cu efectul morfinei. De exemplu, senzația ce urmează după alergat sau un antrenament este adesea descrisă ca fiind euforică. Acea senzație poate influența într-un mod pozitiv percepția noastră asupra vieții.

Endorfinele acționează ca și analgezicele, ceea ce înseamnă că diminuează modul cum percepem durerea. Ele acționează ca și un sedativ. Endorfinele sunt create în creier, măduva spinării și alte părți ale corpului. De asemenea, sunt eliberate în organism ca și răspuns la un semnal chimic din partea creierului prin intermediul unor neuro-transmițători. Modul cum endorfinele se alipesc receptorilor neuronali este…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.