De ce autorităţile nu reuşesc să protejeze victimele violenţei?

0

Preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, deputata USR Cristina Iurişniţi transmite un mesaj ferm împotriva violenţei asupra fetelor şi femeilor din România, în urma informaţiilor apărute recent în spaţiul public despre agresiuni sexuale asupra unor minore în judeţul Iaşi.

„Este revoltător să aflăm despre copile, adolescente agresate, obligate, violate, dar cazul este cu atât mai grav cu cât a avut loc în incinta unei instituţii publice, iar agresorul deţinea o funcţie publică. Nu există nicio scuză, legea este clară şi autorităţile sunt obligate să o aplice cu celeritate”, consideră preşedinta Iurişniţi.

„La doar câteva luni de la tragedia din Caracal, acest nou caz de violenţă şi violenţă sexuală asupra unor minore într-un alt colţ al ţării nu este surprinzător, ci oglindeşte atitudinea autorităţilor faţă de fete şi femei”, atrage atenţia deputata USR. „În România la fiecare 5 zile o femeie este ucisă în bătaie de actualul sau fostul partener, ar săptămânal, 3 minore sunt violate sau agresate sexual. Ce trebuie să înţelegem cu toţii este că multe dintre aceste fapte rămân în continuare neraportate tocmai pentru că victimele nu au încredere în autorităţi, care de cele mai multe ori le umilesc sau le ignoră, în ciuda cadrului legal existent”, insistă Cristina Iurişniţi.

„Să nu uităm că în timpul guvernării PSD-ALDE modificările aduse legilor justiţiei…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.