Cumpărătorii ajută la creștere, dar poate urma o încetinire, spune un raport

0

Economia din Marea Britanie este posibil să fi crescut cu până la 17% în cele trei luni până la sfârșitul lunii septembrie, spune EY Item Club, dar poate urma o creștere mai lentă.

Cumpărătorii au explodat în această perioadă, deoarece restricțiile de blocare a coronavirusului au fost ridicate, a spus acesta.

Este o viziune mai roz decât cea oferită de economiștii Item Club în vară, dar au avertizat că, creșterea pentru restul anului 2020 ar fi mult mai lentă.

Creșterea pentru ultimele trei luni va fi de 1% sau mai puțin, au prezis ei.

„Economia din Marea Britanie a făcut bine pentru a-și reveni mai repede decât se aștepta până acum”, a declarat Howard Archer, consilier șef economic la EY Item Club.

„Cheltuielile consumatorilor au revenit puternic, în timp ce activitatea din sectorul imobiliar a înregistrat, de asemenea, o recuperare, în parte datorită vacanței cu taxă de timbru.”

Economia a crescut probabil cu 16-17% în al treilea trimestru al anului comparativ cu al doilea trimestru, a spus acesta. Se aștepta la o creștere de 12%.

Riscul tranzacției comerciale

În timp ce ajutorul guvernamental, cum ar fi programul furlough, a oferit „sprijinul necesar”, creșterea va începe acum să se estompeze, a spus Archer.

Sfârșitul schemei de plată, conform căruia lucrătorii au primit o parte din salariul plătit de guvern, va însemna șomaj mai mare și o creștere lentă, au declarat prognozatorii, care utilizează un model…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.