Cum utilizăm un software de HR pentru managementul talentelor în companii?

0

Ultimii ani au adus o schimbare de gândire în ceea ce privește recrutarea, trainingul și retenția angajaților valoroși – conceptul de management al talentelor sau talent management fiind din ce în ce mai des utilizat.

Talentele sunt acele persoane cheie, cu potențial, necesar a fi identificate și susținute în cadrul organizației pentru a-și atinge acest potențial, răspunzând nevoilor companiei și aducându-și aportul la dezvoltarea acesteia. Cu siguranță toți angajații au potențial, provocarea este de a identifica încă de la recrutare și apoi pe parcursul colaborării contextele în care fiecare dintre aceștia performează cel mai bine, generând un win-win situation pentru cuplul angajat/companie.

Care este rolul unui software HR în zona de talent management?

De la recrutare la onboarding și integrarea angajaților la managementul performanței, training sau planul de carieră, un software HR performant va susține angajații cu abilități importante pentru companie să se dezvolte, acționând ca un GPS care are la-ndemână o hartă precisă, detaliată.

În același timp, digitalizarea oferă membrilor departamentului HR instrumente utile pentru a identifica angajații cu potențial – actuali angajați sau aflați în procesul de recrutare și a le susține planul de carieră, individualizând parcursul lor.

Soluțiile Sincron HR Software pentru managementul talentelor

Digitalizarea datelor și automatizarea fluxurilor de lucru poate…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.