Cum se face revizia masinii?

0

Cel mai important lucru pe care fiecare sofer ar trebui sa-l faca este revizia masinii sale. Aceasta revizie ar trebui facuta regulat, la intervale de timp chiar si mai mici decat cele specificate, astfel incat sa se descopere daca apare sau nu vreo problema.

In functie de tipul si vechimea masinii, revizia presupune mai multe operatiuni pe care ar trebui sa le aveti in vedere. In primul rand, schimbul de filtre trebuie facut la fiecare revizie. Lichidul de frana si cel de racire, ar trebui verificat des.

Placutele de frana trebuie si ele verificate cat mai des, iar o revizie corespuznatoare va va oferi detalii cu privire la acesta. Toate semnalele luminoase ale masinii trebuie verificate atunci cand se realizeaza revizia. O alta verificare ce nu ar trebui uitat este cea a martorilor luminosi de pe bord.

Curatarea instalatiei de aer conditionat si inspectia vizuala a masinii sunt alte lucruri care trebuie facute. Service-urile specializate mai pot verifica si capacitatea de franare a masinii, ele oferindu-va posibilitatea de a schimba cureaua de distributie, precum si a celei de accesorii.

In caz de nevoie, service-ul va va recomanda si o schimbare a bujiei. Orice piesa in miscare are nevoie de ungere, iar proprietatile uleiului respectiv se deterioreaza in timp.

Este indicat ca atunci cand ati atins 50.000 km sa va schimbati uleiul cutiei de viteze. Un service autorizat va poate spune tot ceea ce doriti despre masina voastra. El va va oferi si solutii pentru a rezolva anumite probleme ale masinii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.