Cum să alegeți inelele de logodnă cu diamant perfecte?

0

Putem să spunem, fără a exagera, că alegerea unui inel de logodnă cu diamant poate fi o adevărată provocare pentru un bărbat și chiar una dintre cele mai importante trei achiziții din viața lui (după mașină și casă). Chiar dacă celui ce dorește să facă acest mare pas găsirea modelului ideal i se poate părea înspăimântătoare la prima vedere, trebuie să îl liniștim și să îi aducem aminte că partea într-adevăr dificilă a trecut: și anume, găsirea femeii alături de care vrea să își petreacă tot restul vieții.

Selectarea modelului perfect din gama de inele de logodnă cu diamant pe care orice magazin de bijuterii o prezintă devine astfel un lucru mărunt, dar nu de neglijat. Sunt câteva aspecte de care trebuie să se țină cont pentru ca achiziția să fie una cât mai reușită.

3 aspecte importante în alegerea inelului de logodnă cu diamant

Deși inelul de logodnă cu diamant poate fi o alegere foarte bună, chiar și în selectarea acestuia ar trebui să se urmărească câteva aspecte importante:

 • Calitatea diamantului sau cei 4 C

Diamantele au proprietăți diferite, însă nu toate sunt vizibile cu ochiul liber. Este posibil ca două diamante, aproximativ identice din punct de vedere al aspectului, să aibă prețuri care variază foarte mult și atunci trebuie să știm care sunt diferențele între acestea. Ele au în vedere cei 4 C ai diamantelor:

 • tăietura (cut) – la origine, diamantul este o piatră sub formă abstractă, însă în urma șlefuirii și a tăieturilor specifice, acesta capătă aspectul mult îndrăgit de doamne și domnișoare;
 • claritatea – este calitatea căreia i se acordă cea mai mare importanță, în funcție de aceasta alegându-se și aspectul diamantului;
 • culoarea – cu cât claritatea/transparența diamantelor este mai mare, cu atât acestea sunt considerate a fi mai valoroase;
 • karatele – caratajul reprezintă puritatea diamantului, fiind o măsură a greutății acestuia. Cu cât numărul de karate este mai mare, cu atât puritatea diamantului este mai mare.
 • Forma pietrei inelului de logodnă cu diamant

Un aspect foarte important în alegerea modelului de inel de logodnă cu diamant ideal este forma pietrei. În funcție de aceasta, mărimea diamantului și, implicit, cea a inelului pe de-a-ntregul, vor fi diferite. Astfel, încercând să țină cont de ceea ce și-ar putea dori partenera, viitorul mire trebuie să aleagă fie o formă cu margini rotunjite (oval, rotund, marquise, în formă de inimă, de lacrimă), fie cu margini ascuțite (pătrat sau de tip emerald). Sfat! Cercetarea cutiei cu bijuterii a partenerei poate facilita procesul de selecție a formei pietrei inelului cu diamant.

 • Magazinul de unde se achiziționează inelul de logodnă cu diamant

Magazinul din cadrul căruia urmează a fi achiziționat prețiosul inel cu diamante are o importanță covârșitoare. Certificatul care atestă calitatea diamantului este principalul aspect despre care bărbații trebuie să întrebe în momentul achiziției. Există mai multe instituții gemologice sau laboratoare internaționale care atestă calitatea pietrelor prețioase: GIA, HRD sau IGI.

În mod normal, ar trebui să punem pe lista aspectelor importante în alegerea inelului de logodnă și prețul, însă ne place să credem că iubirea este neprețuită. Desigur, prețul inelului cu diamant nu trebuie să fie exorbitant, dar nici prea mic, în fond, este vorba de o piatră prețioasă de o frumusețe aparte.

E-ring – modele splendide de inele de logodnă cu diamant

În portofoliul de inele de logodnă cu diamant al magazinului online E-ring, domnii vor descoperi o varietate de modele superbe, cu una sau mai multe pietre prețioase, în forme și cu dimensiuni adaptate oricărei personalități. Astfel, fie că viitoarea logodnică își dorește un inel simplu, fie că preferă unul ceva mai mare și mai prețios, E-ring este locul în care orice dorință devine posibilă.

Bărbații care aleg să le cumpere partenerelor inele de logodnă cu diamant la prețuri avantajoase, din cadrul portofoliului E-ring, au următoarele avantaje:

 • posibilitatea de a personaliza bijuteria aleasă, după bunul plac;
 • produse de calitate;
 • servicii profesionale de suport și consultanță;
 • oferte și promoții periodice;
 • consultanță post cumpărare;
 • o mare varietate de modele;
 • servicii gratuite de curățare și întreținere;
 • posibilitatea de returnare a produselor în termen de 14 zile.

Așadar, gama de inele cu diamante a site-ului e-ring.ro îi așteaptă pe toți cei care sunt în căutarea inelului perfect.

Leave A Reply

Your email address will not be published.