Cum putem să prelungim antrenamentul?

0

A venit primăvara şi trebuie să araţi mai bine. După o iarnă destul de îndârjită, acum este timpul pentru exerciţii. Însă, una dintre problemele cele mai importante este menţinerea, sau rezistenţa. Corpul, nefiind obişnuit, trebuie să se adapteze la o temperatură ridicată. Chiar mai mult, să treacă  de la starea de inactivitate la cea activă. Ceea ce poate fi destul de dificil, având în vedere că pot apărea şi anumite riscuri. Aşadar, cum se face că organismul multora dintre noi, la primul contact cu terenul, cedează şi chiar dă o senzaţie de respingere a tuturor antrenamentelor?

Un grup de cercetători de la Universitatea Stanford din California au găsit o modalitate eficientă de a scăpa de factorul psihologic negativ. Este vorba de senzaţia de reţinere pe care o avem atunci când facem sport. Dacă vrem să prelungim antrenamentul, atunci, ne spun cercetătorii, ar trebui să avem la îndemână o sticlă cu apă rece. Soluţia prin care putem să prelungim „agonia” ar fi destul de simplă  – să  ţii în mână o sticlă cu apă rece în timp ce alergi, ne relatează cei de la  Daily Mail. Simplu şi eficient!

Experţii au ajuns la concluzia că persoanele care au palmele reci în timpul antrenamentului, sau când fac apel la exerciţii dificile, rezistă mult mai bine, cu o eficienţă considerabilă, decât atunci când au mâinile calde. În aceeaşi măsură, s-a putut observa că, acele persoane care făceau apel la…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.