Cum poti sa iesi in evidenta din multimea de candidati la un interviu.

0

Specialistii din departamentul de resurse umane al unei companii intervieveaza zeci sau sute de oameni in fiecare an. Dintre acestia, majoritatea vin cu acelasi discurs, cu aproape aceeasi experienta in CV-uri si, atunci cand le sunt puse intrebarile standard, ofera aproape acelasi raspunsuri.
Cum faci, deci, sa iesi din multime si sa fii tu cel care are cele mai mari sanse de a primi jobul?

Fii autentic
La prima vedere pare un sfat contraintuitiv, dar cel mai bun lucru pe care il poti face pentru a iesi in evidenta la un interviu e sa fii tu insuti. Un recrutor cu multa experienta va sti imediat daca omul pe care il are in fata poarta o masca special creata pentru a-l impresiona sau daca e autentic. De ce e important acest aspect? Dincolo de sinceritatea pe care ti-o datorezi in primul rand tie si in al doilea rand persoanei din fata ta, e bine sa fii autentic pentru ca, daca alegi sa porti o masca pentru a te plia pe ceea ce crezi tu ca vrea sa vada recrutorul la tine, risti sa ajungi intr-un loc in care oamenii seamana cu imaginea pe care ai proiectat-o la interviu si mai putin cu ceea ce esti tu in realitate. La un moment dat va deveni obositor, enervant sau chiar deprimant sa lucrezi intr-un loc in care nu ai nimic in comun cu oamenii din jur.

Un CV bine facut si succint va atrage in mod placut atentia recrutorului. La o simpla cautare pe internet poti gasi tot felul de sfaturi de redactare utile, care te pot ajuta sa intelegi mai bine cum trebuie sa arate un CV care…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.