Cum alegi placute de frane de calitate?

0

Cand vine vorba de a merge in siguranta cu masina, placutele de frana joaca un rol esential, cu atat mai mult cu cat sunt folosite tot timpul, atunci cand esti la volan. Oferta de placute de frana este bogata, asadar ar trebui sa fie destul de usor sa gasesti componentele potrivite pentru masina ta, in functie de bugetul pe care il ai la dispozitie si modul de condus.

Alege intre material de frictiune lipit sau nituit

Toate franele trebuie sa aiba un material de frictiune mai moale atasat de placuta metalica mai rezistenta. Fabricantii de frane folosesc de obicei doua metode pentru a atasa materialul de frictiune de placuta metalica: fie acesta este lipita cu un adeziv ori este prinsa cu nituri rezistente.

Nu se poate spune care dintre aceste metode de atasare a materialului de frictiune este mai buna, insa lipirea face ca franele sa dureze mai mult, pentru ca pe masura ce materialul de frictiune se uzeaza, niturile intra in contact cu rotoarele de frana sau cu tobele si scot un sunet atunci cand sunt aproape uzate. In momentul in care auzi cum niturile fac contact cu rotoarele sau tobele trebuie sa schimbi, in cel mai scurt timp, placutele de frana.

Gandeste-te la conditiile in care conduci atunci cand alegi materialul pentru placutele de frana

Tine cont de felul in care conduci si cerintele tale ca sofer atunci cand alegi materialul din care sa fie confectionate placutele de frana. Atunci cand cumperi placute de frana sau pentru a le inlocui pe cele uzate, va trebui sa…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.