Cum aduci un iceberg din Antarctica în deșert. Proiectul extravagant al unui om de afaceri care vrea să schimbe clima în Golful Persic

0

Un om de afaceri din Emiratele Arabe Unite vrea să “remorcheze” un iceberg din Antarctica în Golful Persic.

Abdulla Alshehi crede că un bloc masiv de gheață care ar pluti în apropierea coastei Emiratelor Arabe Unite ar asigura mai multă apă potabilă.

Călătoria, care ar urma să dureze în jur de 10 luni, va asigura transportul blocului de gheață până în Golful Persic, la 3 km de Fujairah, pe coasta Emiratelor.

Icebergul va fi selectat cu ajutorul unui satelit și ar trebui să aibă o întindere de 2 km și o înălțime de 500 de metri. O centură de metal ar urma să fie folosită pentru a preveni distrugerea blocului de gheață în timpul călătoriei către deșert. Chiar și așa, inițiatorul proiectului se așteaptă ca icebergul să piardă în jur de 30% din masă pe drum.

Înainte de a aduce ghețarul în Golful Persic, un test va fi efectuat la sfârșitul lui 2019, un iceberg mai mic urmând să fie “tractat” cu ajutorul unor ambarcațiuni spre Cape Town, în Africa de Sud, sau Perth, Australia, pentru a colecta apă potabilă.

Alshehi se așteaptă ca acest test preliminar să coste în jur de 60-80 de milioane de dolari, urmând ca misiunea de a aduce un iceberg în Emirate să ajungă undeva la 100-150 de milioane de dolari.

Care este scopul acestui proiect?

1. Asigură apă potabilă în deșert. Din cauza mediului arid, Emiratele Arabe nu au prea multe surse de apă potabilă. De aceea, țara consumă în jur de 15procente din…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.