Creșterea activității serviciilor din China încetinește în luna mai, potrivit indicelui PMI

0

Extinderea sectorului serviciilor din China a încetinit în luna mai, a arătat joi un sondaj din sectorul privat, cu o cerere mai slabă de peste mări și costuri crescute care pun presiune pe întreprinderi. Indicele managerilor de achiziții (PMI) al serviciilor Caixin / Markit a scăzut la 55,1 în mai, în scădere față de 56,3 în aprilie, dar este încă bine pe teritoriul expansiv.

Marca 50 separă lunar creșterea de contracție. Sondajul a atribuit o parte a extinderii încetinite unei scăderi a cererii de peste mări, deoarece cazurile de COVID din străinătate au afectat activitatea comercială. Un gabarit al comenzilor de export a intrat în contracție.

PMI Caixin contrastează cu un sondaj oficial lansat la începutul acestei săptămâni, care a arătat că activitatea din sectorul serviciilor din China s-a extins într-un ritm mai rapid în luna mai. Deși se recuperează mai lent din epidemie decât producția, o îmbunătățire treptată a consumului a stimulat activitatea în sectorul serviciilor din China, care include multe companii mici și private.

Creșterea totală a comenzilor noi a scăzut, iar firmele de servicii și-au alimentat personalul pentru a treia lună consecutivă, dar într-un ritm mai lent, a arătat sondajul Caixin. Presiunea inflațională s-a înrăutățit, costurile de intrare crescând cu o rată mai accentuată în luna mai și rapoartele privind materiile prime, energia, personalul și transporturile mai scumpe, a…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.