Costurile globale înregistrate în acest an la importul alimentelor vor crește cu 12%

0

Se așteaptă ca, costurile globale la importul alimentelor să crească cu 12% în 2021, la un nivel record, din cauza creșterii prețurilor la mărfuri și a cererii solide în timpul crizei de COVID-19, a declarat agenția ONU pentru produse alimentare. Proiectul de lege pentru importurile de alimente din lume, inclusiv costurile de expediere, se estimează că va ajunge la 1.715 trilioane de dolari anul acesta, de la 1.530 de trilioane de dolari în 2020, a declarat joi Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în raportul său de două ori pe an.

Creșterea comerțului agricol în timpul pandemiei a arătat natura inelastică a consumului de alimente și reziliența piețelor internaționale, dar creșterea prețurilor de la sfârșitul anului 2020 crește riscurile pentru țările mai sărace care depind de importuri, a spus FAO.

Indicele său lunar al prețurilor la alimente a atins un maxim de 10 ani în luna mai, reflectând câștiguri accentuate pentru cereale, uleiuri vegetale și zahăr. FAO a declarat că un indice separat al valorilor importurilor de alimente, inclusiv costurile de transport care au crescut și ele, a atins un record în luna martie a acestui an, depășind nivelurile observate în timpul creșterilor anterioare ale prețurilor la alimente în 2006-2008 și 2010-2012.

O creștere puternică a volumului pentru importurile de produse alimentare de bază anul trecut a determinat deja creșterea costurilor globale de import cu…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.