Coronavirusul dictează condiţiile noului sezonul al ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă (NHL)

0

În lumea hogheiului pe gheaţă, cu un calendar redus, o reorganizare geografică a diviziilor, meciuri pe teren propriu şi în deplasare deja amânate, de coronavirus depinde condiţiile noului sezonul al ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă (NHL) care debutează miercuri şi în care Tampa Bay Lightning îşi va pune titlul în joc, relatează AFP.

La trei luni şi jumătate de la înfrângerea în faţa echipei Tampa Bay Lightning (1-4 la general) în finala Cupei Stanley, în „bula” de la Edmonton, Dallas Stars este prima echipă grav afectată de Covid-19, întrucât şase jucători şi doi membri ai staff-ului au fost testaţi pozitiv.

Din această cauză, liga a fost obligată să amâne primele trei meciuri ale echipei texane, cu Florida Panthers joi şi vineri, precum şi un remake al finalei 2020 cu Tampa Bay Lightning.

Perturbările legate de calendarul competiţional au început, practic, înainte chiar de start, toate acestea au făcut ca tradiţionalul All-Star Game programat în mod obişnuit în ianuarie, să fie anulat.

Astfel, în loc de 82 de meciuri tradiţional, sezonul regulat va cuprinde 56 de meciuri şi se va încheia pe 8 mai. Apoi, o fază play-off va debuta în format clasic, implicând 16 echipe care vor juca în serii după sistemul cel mai bun din şapte meciuri.

Cupa Stanley va desemna campioana la jumătatea lunii iulie, ceea ce ar permite NHL să revină „cu un calendar normal” pentru sezonul 2021-2022, care ar urma…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.