Companiile analizează dacă au avut tranzacţii pe care trebuie să le raporteze autorităţilor fiscale

0

În conformitate cu legislaţia DAC6, majoritatea companiilor (60%) încă analizează dacă au avut aranjamente transfrontaliere raportabile autorităţilor fiscale, pentru că vor să fie conforme cu cerinţele noilor prevederi legislative, relevă un sondaj realizat de PwC România în cadrul unui eveniment online.

Îndeplinirea acestei obligaţii este principala provocare şi preocupare pentru companii, la început de 2021, datorită faptului că este o cerinţă nouă, iar legislaţia completă în acest sens, însemnând formularele şi ghidul de completare, a fost recent publicată, informează compania de consultanţă, într-un comunicat remis AGERPRES.

Primul termen pentru raportare este 31 ianuarie 2021 şi vizează aranjamentele din al doilea semestru al anului 2020, în timp ce pentru tranzacţiile realizate în perioada 25 iulie 2018 – 30 iunie 2020, termenul de raportare este 28 februarie 2021. Prin urmare, societăţile din România trebuie să efectueze rapid procesul de analiză a tranzacţiilor transfrontaliere pentru a identifica eventuale aranjamente raportabile pentru a se încadra în termenul legal şi a evita eventuale sancţiuni.

Iar DAC6 cuprinde un set de reguli ce definesc tipurile de tranzacţii transfrontaliere raportabile, cine este responsabil pentru raportare, ce informaţii ar trebui să conţină rapoartele şi cum/când ar trebui să fie transmise. Prin urmare, este vorba de o analiză complexă care vine cu un cost suplimentar, în…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.