Compania Total își revine la nivelurile de dinainte de pandemie, pe măsură ce prețurile petrolului cresc

0

Grupul energetic francez Total SE (TOTF.PA) a înregistrat joi câștiguri în primul trimestru aproape de nivelurile de dinaintea pandemiei coronavirusului, întrucât prețurile mai mari ale petrolului și gazelor i-au stimulat activitatea comercială și au crescut producția de energie electrică.

Compania, care se ramifică în energie regenerabilă și se diversifică în afara activităților centrate pe hidrocarburi, a beneficiat de această acțiune pe măsură ce au suferit zone precum rafinarea petrolului.

Total a raportat un venit net ajustat de 3 miliarde de dolari pentru ianuarie-martie, în creștere cu 69% față de anul anterior și cu 9% peste nivelurile din primul trimestru al anului 2019. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda unei scăderi a producției de hidrocarburi de 7% față de un an mai devreme, la 2,863 milioane de barili de petrol echivalent pe zi (boepd).

Prețurile petrolului au scăzut odată cu începerea restricțiilor coronavirusului la începutul anului 2020, ceea ce a dus la stagnarea călătoriilor și a zdrobit cererea de combustibil, împingând companii precum Total să reducă investițiile și să găsească modalități de economisire a costurilor.

Recuperarea prețurilor sporește acum câștigurile la Total și la colegi precum BP din Marea Britanie (BP.L), întrucât accelerarea programelor de vaccinare COVID-19 crește și perspectivele unei cereri susținute, deși restricțiile rămân în vigoare în unele țări din…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.