Comisia Europeană vrea să îmbunătăţească sinergiile dintre industria civilă, industria de apărare şi industria spaţial

0

Luni 22 februarie 2021,  Comisia Europeană a prezentat un plan de acţiune, privind sinergiile dintre industriile civilă, de apărare şi spaţială pentru a spori în continuare avantajul tehnologic al UE şi pentru a sprijini baza sa industrială, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

În contextul tehnologiei, planul de acţiune este conceput astfel încât, pentru prima dată, finanţarea UE prezintă oportunităţi pentru consolidarea inovării europene prin explorarea şi exploatarea potenţialului disruptiv al tehnologiilor la interfaţa dintre apărare, spaţiu şi utilizările civile, cum ar fi cloud-ul, procesoarele, tehnologia cibernetică, tehnologia cuantică şi inteligenţa artificială.

„Valorificarea la maximum a Fondului european de apărare şi asigurarea de sinergii între tehnologiile de apărare, spaţiale şi civile vor genera inovaţii majore şi vor permite Europei să rămână un reper mondial în stabilirea standardelor. Se va reduce, de asemenea, dependenţa noastră de tehnologiile critice şi se va stimula poziţia noastră de lider industrial, pe care trebuie să o recuperăm în urma crizei”, a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.

Astfel că principalele obiective ale planului de acţiune prezentat sunt: să consolideze complementaritatea dintre programele şi instrumentele relevante ale UE care acoperă cercetarea, dezvoltarea şi implementarea, pentru a spori eficienţa investiţiilor şi…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.