Comerțul cu GNL crește la un nivel record în 2020, dar creșterea a fost încetinită de COVID-19

0

Volumul comerțului global cu gaze naturale lichefiate (GNL) a crescut la un record anul trecut, condus de Asia, deși creșterea a fost marginală, deoarece cererea a fost afectată de restricțiile induse de coronavirus, potrivit unui raport al Uniunii Internaționale a Gazelor (IGU).

Comerțul global cu GNL a crescut la 356,1 milioane de tone anul trecut, în creștere cu 1,4 milioane de tone sau aproximativ 0,4% față de 2019, în mare parte determinat de creșterea exporturilor din Statele Unite și Australia, a declarat grupul în raportul său anual publicat joi.

Aceasta a fost mai mică decât creșterea de 40,9 milioane de tone, sau 11,5%, în 2019, a spus IGU. Însă, GNL a fost una dintre puținele mărfuri care au avut o creștere a comerțului în 2020, a spus acesta.

„Comerțul cu GNL în 2020 a fost puternic afectat de COVID-19, întrucât piețele, orașele și producătorii din întreaga lume s-au luptat cu carantine și o multitudine de alte perturbări”, a declarat IGU, care cuprinde peste 160 de membri și susține utilizarea gazului.

Australia a depășit Qatar ca cel mai mare exportator de GNL din lume, în timp ce SUA și Rusia au rămas ca al treilea și respectiv al patrulea exportator, a adăugat acesta.

În 2020, SUA au exportat 11 milioane de tone, sau aproximativ 33%, mai mult decât în ​​2019 datorită producției noi din Freeport LNG, Cameron LNG și Insula Elba. Cu toate acestea, exporturile au scăzut din Trinidad și…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.