Coinbase a fost evaluat la 86 de miliarde de dolari în debutul agitat al Nasdaq

0

Coinbase Global Inc a fost evaluat la 86 de miliarde de dolari la sfârșitul debutului Nasdaq, miercuri, într-o zi agitată de tranzacționare, când evaluarea sa a ajuns la 112 miliarde de dolari.

Debutul Coinbase pe piața bursieră, realizat printr-o listare directă în care nu sunt vândute acțiuni înainte de deschidere, marchează o altă etapă importantă în dezvoltarea bitcoin și a altor active digitale. Acesta vine pe fondul unei creșteri a valorii criptomonedelor, care a atras o mulțime de firme de top, care s-au scufundat în spațiu.

Acțiunile Coinbase s-au deschis la 381 USD pe acțiune, în creștere cu 52,4% față de prețul de referință de 250 USD pe acțiune stabilit marți, deși doar cu 10,9% peste prețul mediu ponderat în volum de 343,58 USD, acțiunile Coinbase tranzacționau în privat în primul trimestru al anului 2021.

Acțiunea s-a închis la 328,28 dolari, ceea ce îi oferă lui Coinbase o evaluare complet extinsă de 85,78 miliarde dolari, incluzând opțiuni pe acțiuni neinvestite și acțiuni restrânse și o capitalizare de piață de 65,39 miliarde dolari.

Prin comparație, Intercontinental Exchange Inc, proprietarul Bursei de Valori din New York, are o plafon de piață de aproximativ 66 miliarde de dolari. Fondată în 2012, firma din San Francisco se mândrește cu 56 de milioane de utilizatori la nivel global și cu active estimate la 223 miliarde de dolari pe platforma sa, reprezentând 11,3% din cota de piață a…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.