Cluj-Napoca se va înscrie în competiţia pentru ”Capitala europeană a inovării – 2020”

0

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat miercuri, într-un briefing de presă, că oraşul va aplica, în acest an, în cadrul competiţiei ”Capitala europeană a inovării”, care, în 2019, a fost câştigată de oraşul francez Nantes.

Decizia a fost luată după ce comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel, a dat startul acestei competiţii cu ocazia participării la conferinţa „StartUpCity Cluj-Napoca”.

„Sunt încântată să anunţ începerea căutării pentru succesorul oraşului Nantes, pentru cel mai inovativ oraş european al anului 2020, aici, la Cluj-Napoca. Sunt convinsă că povestea voastră de succes are puterea să inspire alte oraşe. Într-un timp foarte scurt, aţi construit ecosisteme dinamice, cu rezultate tangibile pentru cetăţenii voştri şi aţi putea împărtăşi o lecţie valoroasă. Dorinţa mea este să văd exemple de acest gen pe toată harta Europei, nu doar în unele părţi ale sale. Vă rog să fiţi curajoşi şi să ne arătaţi că sunteţi foarte inovativi, că puteţi face diferenţa şi îmbunătăţi viaţa oamenilor”, le-a spus comisarul Mariya Gabriel reprezentanţilor oraşelor europene prezenţi la Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc consideră că transformările produse în ultimii ani în municipiul Cluj-Napoca pot face din acesta o capitală europeană a inovării.

„După anunţul făcut de doamna comisar, în legătură cu selecţia pentru Capitala…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.