CJ a depus cerere să acceseze fonduri pentru realizarea unui centru de coordonare a situaţiilor de urgenţă

0

Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş a depus cererea de finanţare pentru a accesa fonduri în vederea înfiinţării unui centru de coordonare şi conducere a intervenţiilor în situaţii de urgenţă, informează un comunicat de presă al instituţiei, remis, vineri, AGERPRES.

Conform sursei, în cazul obţinerii deciziei de finanţare, CJ Maramureş, în calitate de aplicant lider, va accesa fonduri externe în valoare de 1.124.465,06 euro, trebuind să suporte o cofinanţare cu echivalentul în lei a sumei de 45.000 euro, reprezentând 5% din valoarea eligibilă a bugetului proiectului, dar şi cheltuielile neeligibile, însumând 134.465 euro.

În context, preşedintele CJ, Gabriel Zetea, a menţionat că centrul este unul de o importanţă deosebită pentru siguranţa cetăţenilor, întrucât ar sprijini autorităţile în intervenţia rapidă şi eficientă, în cazul unor situaţii de urgenţă.

„Acest proiect care îşi propune înfiinţarea unui centru integrat pentru situaţiile de urgenţă este unul dintre cele la care eu ţin cel mai mult. Dintre proiectele depuse spre finanţare de către Consiliul Judeţean Maramureş, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră ENI CBC Ungaria – Slovacia – România – Ucraina, 2014-2020, proiectul ‘COMAND – Synchronization of operational emergency situations in border region – Sincronizarea operaţională a situaţiilor de urgenţă în regiunea de graniţă’ prevede accesarea celei mai mari sume de fonduri…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.