China face schimb de opinii cu oficiali din SUA, în speranța unor relații stabile

0

Vicepremierul chinez Liu He a făcut schimb de opinii cu secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, cu privire la chestiuni de „îngrijorare” reciprocă, în cel de-al doilea apel virtual într-o săptămână cu oficiali economici și comerciali de top din cadrul administrației americane Biden.

Liu, care a condus negocierile Chinei în cadrul negocierilor comerciale chino-americane de când fostul președinte american Donald Trump a intrat într-un război comercial cu Beijingul, a avut un schimb similar de replici cu reprezentanta comercială americană Katherine Tai pe 26 mai.

Angajamentul crescut al Chinei între șefii comerciali și șefii economici ai celei mai mari economii mondiale, de când Joe Biden a preluat funcția în ianuarie, vine în timp ce administrația SUA critică Beijingul asupra abuzurilor drepturilor omului și încearcă să adune alte națiuni bogate pentru a forma un front unit asupra Chinei.

„Secretarul Yellen a discutat despre planurile administrației Biden-Harris de a sprijini o redresare economică puternică continuă și importanța cooperării în domenii care sunt în interesul SUA, abordând în același timp cu sinceritate problemele de îngrijorare”, a declarat Departamentul Trezoreriei SUA într-un brief de afirmații.

În apelul video al lui Liu cu Yellen miercuri, ambele părți au efectuat schimburi extinse privind situația macroeconomică și cooperarea bilaterală și multilaterală, a raportat agenția oficială de…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.