China conduce inițiativa globală a obligațiunilor ecologice dar are nevoie de sprijin suplimentar

0

China a depășit Statele Unite în ceea ce privește conducerea unei creșteri a emisiilor globale de obligațiuni ecologice în primul trimestru, dar analiștii au spus că trebuie să facă mai multe pentru a atrage investitori pentru a ajuta la finanțarea angajamentului estimat de președintele Xi Jinping la 21 trilioane de dolari privind neutralitatea carbonului.

Sarcinile în așteptare includ creșterea gradului de conștientizare a investitorilor asupra mediului, armonizarea regulilor fragmentate și abordarea „vieții verzi” sau eforturilor emitenților de a-și încărca acreditările ecologice, au spus ei.

Obiectivul Beijingului este de a avea emisii nete zero de carbon până în 2060. Emitenții chinezi, inclusiv băncile, dezvoltatorii imobiliari, generatorii de energie electrică și operatorii feroviari au vândut obligațiuni de 15,7 miliarde de dolari în perioada ianuarie-martie pentru a finanța proiecte „verzi” precum energia curată și regenerabilă, potrivit datelor Refinitiv.

Datele arată că volumul acestor obligațiuni, majoritatea exprimate în yuani, este de aproape patru ori mai mare față de un an mai devreme.

Acest lucru depășește suma de aproximativ 15 miliarde de dolari din astfel de obligațiuni vândute de emitenții americani în primul trimestru și a contribuit la triplarea emisiilor de obligațiuni verzi la nivel global. Obligațiunile verzi au înflorit „în mare parte datorită recuperării Chinei de la…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.