Cererile săptămânale din SUA pentru șomaj sunt în scădere, în timp ce prețurile de consum sunt așteptate să crească

0

Numărul americanilor care depun cereri noi pentru ajutoare de șomaj a scăzut probabil săptămâna trecută la cel mai scăzut nivel din aproape 15 luni, în timp ce prețurile de consum au crescut și în luna mai, pe măsură ce controlul pandemiei asupra economiei continuă să crească cererea.

Departamentul Muncii va raporta probabil joi că cererile inițiale pentru prestațiile de șomaj de la stat au ajuns la un total de 370.000 ajutoare ajustate sezonier pentru săptămâna încheiată pe 5 iunie, comparativ cu 385.000 din săptămâna precedentă, potrivit unui sondaj Reuters realizat de economiști.

Acesta ar fi cel mai scăzut număr de la jumătatea lunii martie 2020, când primul val de infecții cu COVID-19 a străbătut țara, ducând la închiderea afacerilor neesențiale și marcând al șaselea declin săptămânal consecutiv.

Concedierile se diminuează, angajatorii luptând pentru muncă, în timp ce milioane de șomeri americani rămân acasă din cauza problemelor de asigurare a îngrijirii copiilor, a ajutoarelor generoase de șomaj și a temerilor persistente asupra virusului, chiar dacă vaccinurile sunt acum pe scară largă.

Cel puțin jumătate din populația adultă din SUA a fost vaccinată împotriva virusului, permițând o reimplicare economică mai largă. Dar cererea reîncărcată declanșată de reluarea operațiunilor comerciale stresează lanțul de aprovizionare și ventilează presiunile inflației.

Economiștii se…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.