Cel mai bine platite locuri de munca pentru freelanceri

0

Proiecte pe termen scurt, program de munca flexibil, posibilitatea de a lucra din orice colt al lumii, cam asa arata viitorul joburilor. Noua forma de munca poarta denumirea de gig economy si atrage tot mai multi adepti.

In SUA exista peste 56 de milioane de freelanceri. Practic, 1 din 3 americani este liber profesionist. In ultimii 5 ani, numarul freelancerilor din State a crescut cu aproape 4 milioane de persoane.
Insa viata de liber profesionist nu vine numai cu avantaje – libertatea de a-ti alege proiectele si oamenii cu care lucrezi, libertatea de a lucra in ritmul care ti se potriveste cel mai bine. Inseamna sa-ti cultivi abilitatile necesare unui asemenea stil de viata, sa-ti organizezi mult mai bine timpul si sa-ti prioritizezi proiectele.

Expertii in recrutare spun ca dincolo de „soft skills”, competente pe care le cauta cei mai multi angajatori, pentru un freelancer conteaza mai mult cele hard, legate de tehnologie. „Hard skills” ar trebui sa fie atuurile liber profesionistilor care vor sa obtina cel mai bine platite joburi.

In acelas timp cu dezvoltarea Inteligentei Artificiale, deep learning jobs au devenit printre cel mai bine platite. Freelancerii care au proiecte in aceasta industrie au diferite roluri, de la analist de date (job platit cu 40 de dolari, in medie, pe ora), inginer software (38 de dolari/ora), inginer machine learning (30 de dolari/ora). Potrivit unui raport publicat pe fitsmallbusiness.com, tariful pe ora poate sa fie chiar mai mare si sa…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.