Cea mai mare companie de infrastructură din lume

0

Grupul italian Atlantia SpA, cea mai mare companie de infrastructură din lume, consideră Europa drept cea mai atractivă piaţă pentru creştere.
În condiţiile în care traficul prin tunelul de sub Canalul Mânecii ar putea să crească, gigantul de infrastructură susține că Europa ar putea chiar să beneficieze de pe urma Brexitului.

Giovanni Castellucci, directorul general de la Atlantia SpA, spune
Europa din afara Italiei „este cea mai promiţătoare zonă în termeni de randament de capital. Este cel mai bun loc pentru a-ţi concentra investiţiile având în vedere costul redus al finanţării, existenţa unor infrastructuri vechi şi limitele de capacitate care reprezintă o oportunitate”.
Grupul italian Atlantia SpA este în mijlocul unui proces de diversificare a operaţiunilor dincolo de Italia, chiar dacă nu caută noi pieţe. „În primul rând, vrem să devenim mai puternici în ţările unde suntem prezenţi deja”, a spus Castellucci.

Deşi Marea Britanie se îndreaptă spre o zonă incertă, votul în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană ar putea fi o oportunitate pentru Atlantia, care este cel mai mare acţionar la compania Getlink SE, care deţine la rândul său societatea Eurotunnel, operatorul tunelului de sub Canalul Mânecii.

Traficul prin tunel ar putea să crească după Brexit, ca urmare a tranziţiei spre un viitor în care vor exista mari centre financiare în mai multe oraşe din Europa, ceea ce va însemna mai multe călătorii…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.