Cea mai mare companie de cărbune din lume pariază pe energia solară

0

Cea mai mare firmă de extracție a cărbunelui din lume trebuie să urmărească „agresiv” energia solară și să închidă în continuare minele mai mici. Coal India Limited (CIL) intenționează să investească într-un proiect de energie solară de 3.000 megawați într-o asociere cu NLC India, administrată de stat.

Compania dorește, de asemenea, să concureze la licitațiile solare din India și să câștige proiecte oferind cele mai mici prețuri pentru energia curată. Acesta marchează o schimbare majoră pentru firmă, care produce cea mai mare parte a cărbunelui din India.

„Cărbunele așa cum știți, va dispărea din industrie în următoarele două, trei decenii.  Energia solară va întrece cărbunele și va deveni principala sursă de energie în următorii ani”, a declarat președintele CIL, Pramod Agarwal, într-un interviu acordat pentru Reuters.

Proiectul solar al companiei cu NLC India va valora 125 miliarde de rupii (1,73 miliarde de dolari; 1,26 miliarde de lire sterline), CIL urmând să investească aproximativ jumătate din această cifră până în 2024. Grupul a închis 82 de mine în cei trei ani până în martie 2020 și și-a redus forța de muncă cu 18.600 de angajați. Dl Agarwal a spus că se așteaptă la reduceri suplimentare ale forței de muncă, cu economiile potențial reinvestite în producția de panouri solare.

Transformarea energiei

India folosește în prezent aproximativ un miliard de tone de cărbune anual,…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.