Ce este un board member și cu ce te ajută?

0

În business, ca și-n viață, ai nevoie prin preajmă de oameni experimentați care să-ți ofere sfaturi, să te susțină și să-ți ofere o altă viziune asupra strategiei de dezvoltare a afacerii. Ei sunt așa numiții board members. Însă ce face, mai exact, un board member și cu ce te ajută, concret în afacerea ta?
El ar trebui să trateze compania ca și când ar fi a lui, să fie un strateg, un mentor pentru fondatori și echipa de management. Prin experiența, cunoștințele, reputația și renumele lor, membrii din consiliile de adminsitrate îi pot ajuta pe antreprenori să ia cele mai bune decizii strategice într-un startup cu potențial de creștere.

”Board member-ul poate să facă parte dintr-un Board of Advisors/ Advisory Board sau dintr-un Board of Directors. Daca e advisor, te ajută în primul rând cu sfaturi. Prezența unor nume sonore într-un BoA poate sa ajute la obținerea unei investiții dar poate să și încurce, în funcție de cum e perceput numele respectiv de către investitori”, ne-a explicat Mălin Ștefănescu, angel investor și președintele TechAnges, cea mai importantă asociație de investitori business angel din România..

Un advisor nu se implică extensiv și nu are responsabilități legale (de obicei nu e remunerat și nu primeste equity).

”Dacă e director, este direct (și legal) responsabil de bunăstarea firmei. Prin urmare, e de așteptat să se implice în modul cel mai serios”, adaugă președintele…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.