Ce ascund persoanele introvertite de restul lumii

0

Este destul de dur sa fii inchis in tine intr-o lume in care se cere atat de multa interactiune. De aceea, persoanele introvertite incearca sa faca fata in felul lor si isi ascund adevaratele sentimente intr-o lume aflata inauntrul lor.

Daca esti introvertit sau daca stii pe cineva asa, stii deja ca viata nu e prea usoara. Trasaturile de personalitate ale unor astfel de persoane si firea lor tinde sa ii faca sa se retraga de lume. Si totusi, ca oricine de altfel, si acesti indivizi au nevoie de interactiune pentru a se simti bine.

Persoanele introvertite duc o viata care este calitativ diferita fata de cea a celorlalti si cea mai mare parte a timpului lor este petreccut cu propriile ganduri. Nu mai este nevoie de prea multe cuvinte, dar aceste personaje nu dezvaluie multe lucruri despre ele. Si asta mai mult de teama de a nu fi intelese.

Ce nu spun persoanele introvertite celor din jur

  • Faptul ca nu se simt deloc confortabil in preajma oamenilor noi

Introvertitii nu prea se pricep la a purta discutii cu strainii si mai mult le place sa vorbeasca despre subiecte relevante cu oamenii pe care ii stiu deja. Ei se simt foarte inconfortabil atunci cand se intalnesc cu cineva pentru prima data. Nu prea au idee cum sa initieze o conversatie si nici cum sa o continue.

Chiar daca cunosc o multime de lucruri, li se epuizeaza subiectele de discutie si se simt foarte enervati pe treaba asta. Insa, de obicei nu arata asta din simpla frica de a nu fi lasati pe dinafara, chiar daca se simt plictisiti.

  • Faptul ca simt si ei nevoia sa vorbeasca

Este un lucru uman sa vorbesti si sa interactionezi cu cei din jur. A comunica ideile tale cu alte persoane este baza vietii umane. Astfel, fiecare dintre noi vorbeste cu celalalt mereu, oriunde s-ar intampla sa se afle. Insa, persoanele introvertite tin foarte multe lucruri in ei, in loc sa vorbeasca cu ceilalti. Asta chiar daca simt o nevoie disperata de a face acest lucru.

  • Faptul ca se tem ca nu vor fi intelesi

Unul dintre cele mai importante motive pentru care introvertitii sunt atat de timizi si de tacuti este acela ca nu se simt 100% siguri ca ar putea avea incredere in oamenii din jur astfel incat sa le dezvaluie mai multe despre ei. Ei nu sunt siguri ca ceea ce doresc sa spuna va fi inteles in felul in care vor ei sa fie.

Tu esti introvertit? Te regasesti in aceste situatii?

Sursa: femeiastie.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.