Câţi români şi-ar dori să treacă la o maşină hibrid sau electrică?

0

Mai mult de jumătate dintre români (51%) şi-ar dori să treacă, în viitor de la o maşină convenţională la una hibrid, în timp ce 28% şi-au exprimat dorinţa de a avea o maşină electrică, reiese din datele unui studiu de specialitate.

Dar, cu toate acestea, majoritatea românilor (85%) se declară sceptică în privinţa faptului că România va avea infrastructura necesară, dedicată acestui segment de vehicule.

Pe de altă parte, doar doi din zece români (21%) declară că vor rămâne mereu la maşina diesel sau benzină, reiese din datele studiului Reveal Marketing Research.

Din punct de vedere funcţional, românii cred că o maşină poate să funcţioneze mai bine de zece ani, însă peste o treime dintre aceştia (37%) susţin că o schimbă, în medie, o dată la 3 – 5 ani. O pondere mai mare (43%) afirmă că au schimbat 1 – 2 maşini de când sunt şoferi.

„Principalul beneficiu al maşinilor electrice este diminuarea poluării, menţionat de 73% dintre români, urmat de eficienţa din punct de vedere al costurilor, menţionată de 17% dintre oameni. Caracterul modern şi inovativ este mai puţin important pentru români, astfel că doar 9% dintre ei îl consideră drept un beneficiu. În ceea ce priveşte orizontul de timp, 58% dintre români cred că vor face tranziţia la o maşină mai prietenoasă cu mediul în următorii 3 sau 5 ani”, se menţionează în sondaj.

În contextul politico- administrativ, doar 5% dintre români sunt de părere…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.