Cât costă să înmatriculezi o mașină?

0

Achiziționarea unei mașini este o bucurie pentru oricine, însă procesul de înmatriculare al acesteia reprezintă o misiune nu atât de ușoară. Trebuie să știi că toate mașinile puse în circulație trebuie mai întâi înmatriculate, această prevedere fiind cuprinsă în Codul Rutier. Fie că vorbim despre o mașină nouă sau despre o mașină veche pe care o cumperi, fie că vorbim despre o mașină achiziționată din România sau din afară, nu ai cum să treci peste acest proces de înmatriculare al ei. Motivul este unul cât se poate de simplu, înmatricularea fiind strict legată de proprietarul mașinii.  

Totuși, dacă respecți niște etape simple, procesul de înmatriculare auto devine unul mult mai ușor. Îți spunem în rândurile următoare care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi și care sunt costurile pe care le vei avea!  

 

1. Certificatul de autenticitate RAR

Prima etapă și cea mai simplă este programarea RAR pe care trebuie să o faci în vederea obținerii certificării RAR. Dacă este vorba despre o singură mașină, trebuie să știi că programarea se poate face și online. În schimb, în cazul mai multor vehicule, este nevoie de o programare telefonică. Pasul programării trebuie făcut cât mai repede, fiindcă poți fi programat peste doar câteva zile sau chiar peste mai mult de două săptămâni, în funcție de orașul în care locuiești și gradul acestuia de aglomerație.  

Pentru a putea trece cât mai…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.