Casa Albă a organizat un summit pentru a discuta problema lipsei mondiale de cipuri

0

Aproape 20 de companii majore îngrijorate de lipsa globală a cipurilor semiconductoare care au afectat industria auto vor trimite luni directori superiori la un summit de la Casa Albă, a declarat vineri un înalt oficial.

Reuters a raportat anterior că se așteaptă ca summitul să îl includă pe directorul general al General Motors, Mary Barra și directorul executiv al Ford Motor, Jim Farley. Oficialul de la Casa Albă a confirmat că vor participa cei mai mari trei producători de automobile din SUA, inclusiv Stellantis NV, șeful Chrysler, precum și directorii de la GlobalFoundries, PACCAR, NXP și Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Reuniunea de la Casa Albă este numită „Summit-ul CEO-ului privind rezistența la semiconductori și lanțul de aprovizionare” și îl va include pe consilierul pentru securitatea națională a Casei Albe, Jake Sullivan, și directorul Consiliului Economic Național, Brian Deese.

Începând de vineri la prânz, 19 companii importante au fost de acord să trimită directori. TSMC a confirmat că a primit invitația, dar nu a oferit alte detalii. Compania, cel mai mare producător de cipuri contractuale din lume, a declarat în repetate rânduri că lucrează din greu pentru a soluționa lipsa globală de cipuri.

Deese a declarat că „summit-ul reflectă nevoia urgentă de a consolida lanțurile de aprovizionare critice”. Va participa și secretarul pentru comerț, Gina Raimondo.

Un grup american din…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.