Carti YA de daruit tinerilor pasionati de citit

0

Cunosti tineri cu care esti prieten? Ai frati, surori sau verisori care sunt pasionati de citit? Atunci cel mai bun cadou pentru ei sunt cartile. Dar nu orice fel de titluri, ci ceva care ii poate atrage mai mult decat orice: carti YA(Young Adult). In cele ce urmeaza vei afla despre o serie de lecturi adecvate varstei mai tinere, toate fiind nemaipomenite. Ba chiar majoritatea dintre ele sunt si ecranizate.

Sunt cu si pentru adolescenti si tineri adulti. Au ca tema dragostea adolescentina, prietenia, descoperirea de sine, anii rebeli si aventura. Sunt grozave pentru varsta pubertatii, insa sunt la fel de grozave si pentru adulti, mai ales ca un respiro la o carte clasica.

Cele mai bune carti YA pe care le poti face cadou

Busola de aur de Philip Pullman

Aceasta carte este prima dintr-o serie de 3 numita „Materiile Intunecate” scrisa de Philip Pullman. Povestea urmareste aventura fantastica a unei tinere fete impreuna cu dalmonul sau(adica manifestarea animala a sufletului ei). Ei pleaca sa descopere un mister legat de tatal fetei si de misterioasa sa mama.

Aceasta carte a si fost ecranizata, primul film numindu-se „Luminile Nordului”. In productie joaca si Nicole Kidman si Daniel Craig.

Eleanor & Park de Rainbow Rowell

Aceasta carte dulce este despre doi tineri rebeli care sunt uniti si istetimea si de dragostea lor pentru muzica. Numele lor sunt chiar cele ce dau titlul cartii. Este o poveste frumoasa despre prietenie, suferinta, pierderi si curaj adolescentin. Eleanor, care traieste cu familia ei la tatal vitreg cel rau, incearca sa se bazeze pe Park pentru a scapa de aceasta viata.

Fangirl de Rainbow Rowell

O alta carte de la aceeasi autoare, tot din categoria carti YA este „Fangirl”. De data asta, povestea urmareste viata unei liceene numite Cath. Ea sufera de anxietate sociala si isi petrece majoritatea timpului scriind fictiune despre un caracter in genul Harry Potter, numit Simon Snow.

Fata este celebra si populara online, insa ceea ce este mai interesant este ce se intampla in viata reala a lui Cath. Ea are o relatie complicata cu mama si sora ei, incearca din greu sa isi gaseasca eul scriitoricesc si sa isi imparta timpul intre pasiuni si iubirile adolescentine.

Care dintre aceste carti YA te fascineaza mai mult?

Sursa foto: elefant.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.