Bitcoin îşi continuă creşterea şi atinge un nou record, de peste 52.900 de dolari

0

Vineri 19 februarie, criptomoneda bitcoin a atins vineri o nouă cotaţie record, ajungând la un pas de o capitalizare de piaţă de 1.000 de miliarde de dolari, ignorând avertismentele analiştilor potrivit cărora este „spectacol economic secundar” şi oferă o protecţie redusă împotriva unei scăderi a preţului acţiunilor, transmite Reuters.

Astfel, cea mai populară criptomonedă s-a apreciat cu 2,6%, până la un maxim istoric de 52.932 dolari, ceea ce înseamnă o creştere de peste 8% într-o săptămână şi un salt de aproximativ 60% de la începutul acestei luni.

Progresele spectaculoase înregistrate de bitcoin în ultimele luni au fost alimentate de semnalele că începe să fie acceptată de un număr din ce în ce mai mare de investitori şi companii, de la Tesla şi Mastercard până la BNY Mellon.

Ultimul salt înregistrat de bitcoin a dus capitalizarea sa de piaţă, valoarea tuturor monedelor bitcoin în circulaţie, la aproximativ 982 de miliarde de dolari, potrivit datelor furnizate de portalului online CoinMarketCap, în timp ce valoarea de piaţă a tuturor criptomonedelor a ajuns la 1.600 de miliarde de dolari.

Cu toate acestea, mulţi analişti şi investitori sunt în continuare sceptici când vine vorba de monedele digitale slab reglementate şi cu evoluţii volatile, având în vedere că în continuare nu sunt utilizate la scară largă în magazine.

Însă analiştii băncii JP Morgan susţin că preţurile actuale la bitcoin sunt cu…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.