BioNTech spune că aprobarea vaccinului este posibilă la mijlocul lunii decembrie în condiții ideale

0

Autoritățile de reglementare americane și europene ar putea aproba vaccinul experimental COVID-19 de la Pfizer PFE.N și BioNTech încă de la jumătatea lunii decembrie, a declarat miercuri directorul executiv al firmei germane, după publicarea rezultatelor pozitive ale studiilor.

Vorbind la Reuters TV, șeful executivului Ugur Sahin a spus că dacă totul merge bine, Administrația americană pentru alimente și medicamente ar putea acorda aprobarea utilizării de urgență spre sfârșitul primei jumătăți a lunii decembrie sau la începutul celei de-a doua jumătăți.

Aprobarea condiționată în Uniunea Europeană ar putea fi realizată în a doua jumătate a lunii decembrie, a adăugat el. „Va depinde de cererile pe care le vom primi și dacă sunt îndeplinite toate condițiile”, a spus el.

Mai devreme, miercuri, partenerii au dezvăluit rezultatele studiilor care arată că lovitura lor a avut o rată de eficacitate de 95% în diferite grupe de vârstă și nu a avut efecte secundare grave, o etapă majoră în cursa pentru a pune capăt pandemiei.

Sahin a spus că orice vaccin coronavirus care elimină obstacolele de reglementare în următoarele câteva luni va fi eliminat de sistemele de sănătate din întreaga lume, indiferent de meritele sale relative, deoarece cererea va depăși cu mult oferta.

„Nu mă aștept într-adevăr la o situație competitivă în primele nouă luni, deoarece fiecare doză de vaccin aprobat pe care oricine o poate…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.