Beneficiile unui leasing operational

0

Organizatiile aleg adesea sa inchirieze masini pe termen lung, mai degraba decat sa le cumpere. Decizia de a inchiria se bazeaza in principal pe anumiti factori, cum ar fi necesitatea, conditiile financiare mai bune, mentinerea masinilor in afara bilantului sau lipsa fondurilor disponibile. Leasingul operational si leasingul financiar sunt cele doua tipuri de metode contabile pentru contractele de leasing. Ambele tipuri de contracte de leasing sunt utilizate in scopuri diferite, si au ca rezultat un tratament diferit in contabilitate.

Ce inseamna leasingul operational

Un contract de leasing este un contract in care proprietarul echipamentului transmite utilizatorului dreptul de a folosi echipamentul in schimbul unei plati, pentru o anumita perioada de timp.
Leasingul operational permite unei companii sa utilizeze o flota de masini in schimbul unei rate lunare fixe, rata care include toate costurile necesare functionarii unei masini: asigurari, taxe si impozite, reparatii, intretinere, dobanzi, precum si costuri administrative.

Un contract de leasing operational este un acord intre firma de inchirieri auto, in exemplul nostru: Ascar si client, prin care se evalueaza cerintele clientului privind vehiculul, cum ar fi utilizarea kilometrilor anuali si durata leasingului, pentru a oferi cel mai accesibil si functional contract de inchiriere. Pe parcursul perioadei de inchiriere, vehiculul ramane proprietatea Ascar si, la finalizarea acesteia, masina este pur si simplu…

Citeste tot articolul pe Financiarul.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.