Băncile se înmulțesc în Hong Kong, în timp ce afacerile din China umbresc politica

0

Unele bănci globale, fonduri și alți furnizori de servicii financiare declară că intensifică angajarea în Hong Kong, într-un semn al poziției unice a orașului ca o poartă financiară către China care depășește îngrijorările cu privire la strânsoarea aderent

ă a Beijingului asupra acestuia. Goldman Sachs Group Inc (GS.N), Citigroup Inc (C.N), UBS AG (UBSG.S) și alte bănci angajează sute de oameni în oraș în acest an, adăugând în mod substanțial rangurile lor existente. Citigroup, de exemplu, a declarat că își mărește personalul cu 1.500 de persoane, inclusiv personal suplimentar și înlocuiri în 2021, dublu față de numărul de persoane angajate acum un an.

Are aproximativ 4.000 de oameni în oraș. Un purtător de cuvânt al Goldman a declarat că banca, care are aproximativ 2.000 de persoane în China, se așteaptă ca angajările în Hong Kong să crească cu 20% în acest an. Securities and Futures Commission, autoritatea de reglementare a pieței din Hong Kong, observă o revenire a licențelor pe care le emite persoanelor implicate în gestionarea activelor, a valorilor mobiliare și a altor activități financiare, potrivit datelor de pe site-ul său web.

Numărul total de licențe pe care le-a eliberat a crescut cu 1,7% la sfârșitul lunii martie, comparativ cu nouă luni mai devreme, și doar este doar un procent timid față de un vârf din toate timpurile în 2019.

„Hong Kong-ul are unele avantaje unice și va rămâne…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.