Banca digitală Monzo oferă concediu plătit pentru angajatele care au pierdut sarcini

0

O bancă digitală oferă lucrătoarelor sale concediu plătit în caz de pierdere a sarcinii, cum ar fi avortul spontan sau avortul. Noua politică a Monzo reflectă o mișcare similară anunțată de radiodifuzorul Channel 4 luna trecută.

Ambele companii vor permite oricărui partener afectat să își ia până la două săptămâni de concediu plătit suplimentar.

„Monzo ia sănătatea mintală a personalului său incredibil de în serios”, a spus banca.

Conform noii politici, lucrătoarele care suferă de pierderea sarcinii, inclusiv nașterea unui copil decedat, avortul spontan și avortul, vor avea până la 10 zile de concediu plătit suplimentar. Concediul va fi oferit și lucrătorilor care sunt parteneri sau mame surogat, „recunoscând că pierderea sarcinii nu afectează doar femeile sau partenerii heterosexuali”, a spus banca.

De asemenea, oferă concediu plătit flexibil de opt zile lucrătorilor care urmează tratamente de fertilitate, diagnostic sau consultații. Se estimează că una din patru sarcini se încheie cu avort spontan, potrivit Asociației de avort spontan, care subliniază că un număr mai mic, dar semnificativ, vor fi sarcinile ectopice sau molare.

Însă, în conformitate cu legislația în domeniul muncii din Marea Britanie, întreprinderile trebuie să permită părinților să folosească concediul de maternitate sau paternitate planificat numai dacă își pierd copilul după 24 de săptămâni, când este considerată o…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.