Banca Centrală Europeană se va întruni joi pentru a revizui cumpărarea de obligațiuni

0

Banca Centrală Europeană se întrunește joi și va revizui ritmul cumpărărilor de obligațiuni de urgență pe care le-a recuperat în martie pentru a preveni o creștere a costurilor împrumuturilor care ar putea afecta recuperarea. Retorica Dovish de la factorii de decizie politică sugerează că nu se grăbește să încetinească ritmul de cumpărare în cadrul Programului de cumpărare de urgență pentru urgență (PEPP) de 1,85 trilioane de euro (2,24 trilioane de dolari).

Cu toate acestea, având în vedere economia pe o bază mai solidă, creșterea inflației și alte bănci centrale luând măsuri provizorii pentru a încetini stimulul, crește presiunea de reducere. Iată câteva întrebări cheie despre radarul pentru piețe.

1. Va încetini BCE ritmul de cumpărare a obligațiunilor de urgență?

Majoritatea analiștilor se așteaptă ca BCE să mențină un ritm mai mare de cumpărare în al treilea trimestru, având în vedere comentariile recente – membrul consiliului Fabio Panetta dorește menținerea ritmului actual al achizițiilor de active. Dar ar putea accentua flexibilitatea în ceea ce privește achizițiile, în funcție de condițiile pieței și de factorii sezonieri, pe care piețele le pot interpreta ca un semn că, cumpărarea s-ar putea încetini în august, atunci când oferta de obligațiuni de stat scade de obicei. Alții nu exclud o încetinire modestă a achizițiilor, având în vedere o redresare economică. Economistul-șef…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.