Avioanele Boeing 737 MAX vor putea zbura din nou în Europa

0

De săptămâna viitoare, după SUA, Brazilia şi Canada, a venit rândul Europei să emită, autorizaţia necesară pentru ca avioanele Boeing 737 MAX să poată zbura din nou, la aproape doi ani de la imobilizarea lor la sol, ca urmare a două accidente care au provocat 346 de morţi, a anunţat marţi autoritatea europeană de reglementare, informează AFP.

„Credem că săptămâna viitoare vom publica directiva de navigabilitate. Din punctul nostru de vedere, MAX va putea zbura din nou în Europa, începând de săptămâna viitoare”, a declarat directorul Agenţiei Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA), Patrick Ky.

„Am ajuns în stadiul în care cele patru condiţii prealabile ale noastre au fost îndeplinite”, a precizat Patrick Ky, citând „o bună înţelegere a ceea ce s-a întâmplat”, faptul că „toţi factorii care au contribuit la accidente au fost soluţionaţi”, iar anumite puncte „critice” pot fi verificate chiar de EASA, iar piloţii sunt „corect informaţi şi antrenaţi”.

„Am beneficiat de o transparenţă totală din partea Autorităţii Federale pentru Aviaţie din SUA (FAA) şi a Boeing”, a mai spus Patrick Ky.

În acest sens, Autoritatea Federală pentru Aviaţie din SUA (FAA) şi-a dat, încă din luna noiembrie a anului trecut, acordul preliminar pentru ca avioanele Boeing 737 MAX să poată zbura din nou. În luna decembrie 2020, o aeronavă Boeing 737 MAX aparţinând companiei braziliene Gol a efectuat primul zbor comercial al acestui tip…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.