Avangrid, de la Iberdrola, va cumpăra firma americană PNM Resources pentru 4,3 miliarde de dolari

0

Firma spaniolă de energie regenerabilă Iberdrola IBE.MC a anunțat planuri de extindere în Statele Unite miercuri, cu un acord de cumpărare a utilității PNM Resources PNM.N prin intermediul unității sale americane Avangrid AGR.N în valoare de 8,3 miliarde de dolari, inclusiv datorii.

Absorbția PNM în Avangrid va crea al treilea cel mai mare operator de energie regenerabilă din Statele Unite, cu afaceri care acoperă 24 de state, a spus Iberdrola într-un comunicat.

Reuters a raportat marți că afacerea era în discuție.

Consiliul de administrație al PNM a aprobat în unanimitate oferta de 4,3 miliarde de dolari acționarilor săi de 50,3 dolari pe acțiune, se arată în dosar.

Iberdrola se așteaptă ca tranzacția să se încheie în 2021 și să înceapă creșterea rezultatelor financiare din primul an.

Obiectivele privind energia ecologică și interesul crescând al investitorilor în protejarea mediului au stimulat Iberdrola și alte utilități axate pe surse regenerabile.

De asemenea, pandemia a văzut că utilitățile din SUA privesc mai greu consolidarea pentru a reduce costurile și a stimula investițiile.

Activ în New Mexico și Texas, PNM oferă Avangrid o cale de extindere a activității sale reglementate dincolo de nord-estul SUA.

PNM ar putea beneficia, de asemenea, de experiența surselor regenerabile de energie Avangrid, deoarece acționează pentru reducerea emisiilor.

Iberdrola a declarat că, compania fuzionată va avea…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.