AstraZeneca îl mută pe șeful finanțelor într-o nouă funcție după acordul Alexion

0

AstraZeneca (AZN.L) îl va determina pe șeful finanțelor, Marc Dunoyer, să conducă noua afacere cu boli rare Alexion (ALXN.O), folosind preluarea de 39 de miliarde de dolari ca o oportunitate de a reîmprospăta o echipă de management care a fost în vigoare opt ani.

Șeful executivului, Pascal Soriot, s-a confruntat cu critici publice grele și acțiuni în justiție din partea UE, după ce AstraZeneca a ratat ținte pentru livrările de vaccin contra coronavirus, el și Dunoyer atrăgând, de asemenea, furia investitorilor din cauza pachetelor lor salariale, luna trecută.

Dunoyer îl va înlocui pe Ludwig Hantson în funcția de șef al companiei Alexion din Statele Unite la finalizarea acordului convenit, cu schimbarea propusă, permițându-i lui Aradhana Sarin să se deplaseze în direcția opusă și să devină directorul financiar al AstraZeneca.

Producătorul de medicamente anglo-suedez a fost de acord în decembrie să cumpere Alexion într-un pariu pe imunologia bolilor rare pentru a adăuga la unitatea sa de medicamente pentru cancer cu creștere rapidă și un vaccin major contra COVID-19.

AstraZeneca, cotată la Londra, a declarat că numirea lui Sarin este condiționată și de încheierea acordului Alexion, care a fost aprobat de acționari luna trecută. Marea Britanie și Uniunea Europeană revizuiesc acordul, care a obținut aprobarea SUA în aprilie. 

Pe lângă faptul că va deveni director executiv al Alexion, Dunoyer va fi numit și…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.