Asigurarile de care beneficiezi la un vehicul auto de inchiriat

0

Asigurarea auto reprezinta un element extrem de important in economia unui autoturism. Un pachet avantajos de asigurari te poate sprijini in momentele mai putin placute din viata ta de sofer, sustinand total, sau partial, costurile provocate de eventuale avarii suferite de masina. Daca in discutie intra un vehicul auto de inchiriat, pachetul de asigurari este cu atat mai important.

Ce sa mai spunem daca autoturismul este inchiriat de la o firma de inchirieri auto Mercedes-Benz, de exemplu, masini incadrate la clasa premium? In acest caz, fiind vorba de un vehicul de clasa premium, costurile de reparatie sunt destul de piperate, ceea ce inseamna ca alegerea unui pachet de asigurari convenabil este vital.

Companiile care desfasoara activitati de inchirieri auto premium anticipeaza foarte bine riscurile pe care le presupune inchirierea unei masini de lux.

De aceea, asigurarile pe care le ofera acestia sunt construite astfel incat sa ofere clientului o compensatie cat mai avantajoasa in cazul situatiilor neprevazute.

Firmele de inchirieri auto premium pun la dispozitia clientilor un pachet de asigurari care este integrat in pretul de inchiriere masina si care, de obicei, include:

 • Asigurare CASCO
 • Asigurare impotriva furtului
 • Asigurare de raspundere civila RCA

Haide sa vedem ce contin aceste polite de asigurare:

 • Asigurarea CASCO

Acest tip de polita de asigurare acopera avariile produse autovehiculului inchiriat. Riscurile pe care asigurarea CASCO le acopera sunt numeroase, inca trebuie sa tii cont de faptul ca polita CASCO nu acopera orice tip de incident. Pe langa alte situatii, in pachetul de servicii integrate in polita CASCO nu sunt incluse situatiile de furt sau daunele produse de tentativele de furt, de exemplu.

Riscurile acoperite de polita CASCO

CASCO acopera in principiu o plaja extrem de ampla de avarii. Polita CASCO acopera, printre altele, urmatoarele tipuri de incidente:

 • Daune provocate de ciocniri, loviri sau izbiri cu alte vehicule
 • Daune provocate de ciocniri, loviri sau izbiri cu corpuri mobile sau imobile, zgârieri, caderi, derapari sau rasturnari;
 • Daune provocate de incendii, explozii sau fenomene naturale, precum: trasnet, inundatii, cutremur, ploaie torentiala, grindina, furtuna, prabusire sau alunecare de teren.
 • Daune provocate de explozii, inclusive de explozia rezervorului de combustibil.
 • Daune provocate de caderea pe autoturism a unor corpuri precum blocuri de gheata sau bolovani.
 • Daune provocate de impactul masinii cu animale
 • Caderea masinii in prapastie, in apa sau de pe pod

Dupa cum am mentionat anterior, desi asigurarea CASCO acopera o plaja ampla de incidente, aceasta nu sustine situatiile de furt a masinii de inchiriat sau a daunelor provocate de tentativa de furt. Pentru aceste situatii, insa, exista un alt tip de asigurare, si anume:

 • Asigurarea impotriva furtului

Asigurarea impotriva cazurilor de furt sau a daunelor provocate de tentativele de furt este valabila in conditiile in care evenimentul nefericit este stipulat intr-un document oficial emis de organele de politie competente.

Riscurile acoperite de asigurarea impotriva furtului

In situatia in care masina inchiriata este declarata de organele de politie competente ca fiind furata, sau anumite parti componente ale unei masini de inchiriat, piese sau echipamente suplimentare sunt furate, asigurarea impotriva furtului se activeaza.

De asemenea, acest tip de polita de asigurare se activeaza in cazurile in care autoturismul sau partile componente ale acestuia sunt avarate ca urmare a unei tentative de furt.

 • Asigurarea de raspundere civila RCA

Polita RCA este menita sa acopere prejudiciile care pot aparea in urma unui eveniment rutier nefericit provocat de catre tine.

In principiu, asigurarea de raspundere civila RCA acopera pagubele materiale provocate, decontarea serviciilor medicale necesare in urma unor vatamari corporale produse tertilor sau despagubiri in cazul in care incidentul inregistreaza decese.

Alegerea unui serviciu de calitate care ofera masini de inchiriat trebuie sa includa in mod obligatoriu alegerea unui pachet potrivit de polite de asigurare, cu atat mai mult in situatia in care ai in vedere apelarea la un serviciu de inchiere Mercedes-Benz sau alt brand auto incadrat in clasa premium, unde costurile cresc exponential.

Leave A Reply

Your email address will not be published.